Velkommen til

Therese Bøvings Balletskole.

 

 

Min målsætning er:

- at eleverne lærer klassisk ballet rigtigt fra grunden

- at udvikle børnenes musikalitet

- at man kan bruge mine erfaringer som danser og derigennem opnå danseglæde og naturlig ynde og samtidigt komme i form via sund motion

 

Min baggrund:

Jeg er uddannet på Den kgl. Ballet og har virket der i  mange år, både som solist og korpsdanser.

Tourneret med Den kgl. Ballet og danset på de store scener verden over.

Videreuddannelse hos American Ballet Theatre i New York.

Medvirket i flere TV-balletter og arbejdet som koreograf på film og teater.

Undervist på sommerseminar i Houston, Texas

Studieophold i 1996 og 1998 på Vaganova–Akademiet ved den verdensberømte Kirov-Ballet i Sct. Petersborg

 

Balletskolen:

Balletskolen påbegynder sin 44. sæson i København, sin 24. sæson i Lyngby og sin 10. sæson i Roskilde.

 

Thereses skole er rummelig – De fleste går til ballet for fornøjelsens skyld - her er plads til alle aldersklasser og alle niveauer. Den fælles overskrift er glæden ved at udfolde sig i ballettens magiske verden, men vi har også en danselinie for de mere ambitiøse elever. Skolen har blandt andet fået elever ind på Den kgl. Svenske Ballet, Oslos Nationalballet og Neumeier-balletten i Hamburg.

 

Skolens elever deltager hvert år i diverse arrangementer og optrådte sidste år på Det kgl. Teaters Gamle Scene for 24. år i træk med stor succés, og en hel del af Det kgl. Teaters talentfulde balletbørn er rekrutteret fra os. Igen i år er flere af vore elever blevet optaget på Det kgl. Teaters Balletskole.

 

Oversigt:

 

Skolen har deltaget i flere festivals og konkurrencer, første gang i foråret 2007, hvor vi vandt Røde Kors Dance Battle i Tivolis Koncertsal.

 

Skolen  var den 1. – 7. juli 2009  på en 8 dages tourné i Prag med 43 dansere, hvor vi deltog i New Prague Dance Festival 2009. Vi tilhørte den klassiske kategori og  optrådte bla. med ”Graduation Ball” og ”Serenade” på teatret Divadlo Broadway i Prags gamle bydel.Turen var en stor succes – vi vandt byen Prags ærespris, og en af vores  elever modtog  årets talentpris 2009.

 

Skolen deltog igen året efter i New Praque Dance Festival 2010 med en særlig udvalgt tournégruppe bestående af 11 dansere. Konkurrencen omfattede diverse kategorier indenfor dansens verden med deltagelse af 422 dansere fordelt på 23 grupper fra alverdens lande. Vi optrådte på Nationalteatrets Nye Scene og skolen vandt – i skarp international konkurrence - 1.prisen som bedste gruppe i kategorien ”klassisk ballet” – Therese Bøving modtog en pris i kategorien ”bedste pædagog” og igen i år fik en af vore elever årets talentpris 2010.

 

I april 2011 var skolen på tourné til Skt. Petersborg med 11 af vore dygtige elever. Det var en kæmpeoplevelse for både pigerne og balletskolens ledelse.

 

I 2012 afholdt vi masterclasses med 4 lærere og solister fra Den kgl. Ballet. Vore dygtigste elever fik her fremragende undervisning på allerhøjeste plan. Begejstringen var stor – pigerne lærte en masse og fik ny inspiration til det videre arbejde med både teknik og danseudtryk.

 

Skolen har i sæsonen 2011 – 2012 oprettet et balletkompagni, ”Enjoy Dance”.

Kompagniet har optrådt ved flere forskellige lejligheder og  repræsenterer skolen ved rejser i ind- og udland.

 

I påsken 2013 deltog kompagniet i ”Barcelona Dance Award 2013” i konkurrence med 800 dansere fordelt på 15 lande og 28 grupper. ”Enjoy Dance” vandt guld i kategorien ”klassisk ballet” og skolen fik prisen som ”Europas bedste danseskole”.

 

I sæsonen 2013-2014 medvirkede skolen ved Wella Fashion Show i Bella Centret, og ved juletid optrådte vi i Roskilde Domkirke.Som afslutning på sæsonen havde vi i foråret 2014 hele tre store festforestillinger på ”Stærekassen” på Kgs. Nytorv, og vores juniorcompany optrådte siden i Tivolis Koncertsal.

 

Skolens elever optrådte i august 2014 samt maj 2015 på Plænen i Tivoli. I september 2014 dansede vi på Ledreborg Slot under overværelse af grevinde Alexandra og i foråret 2015 havde vi tre store festforestillinger på "Bellevueteatret" i Klampenborg, og vores juniorcompany optrådte siden i Tivolis Koncertsal.

 

I sæsonen 2015-2016 optrådte skolen  i efteråret 2015 på Plænen i Tivoli samt på Sølyst. Endvidere har vort juniorcompany, "Enjoy Dance", været på tourné til Paris og optrådt i Odense.

Som afslutning på sæsonen havde vi i foråret 2016 to store festforestillinger på ”Bellevueteatret” i Klampenborg, i maj måned deltog vi i Summercamp 2016, og skolen optrådte i juni måned i  Tivolis Koncertsal med Therese Bøvings nyskabte ballet  "Elvira Madigan".

 

I julen 2016 opførte vi på Kronborg Slot ”Nøddeknækkeren” 4 gange for fulde huse. I marts 2017 deltog vi med ”Askepot” i Store Balletskoledag på Det kgl. Teaters Gamle Scene. Som afslutning på sæsonen havde vi i foråret 2017 2 store festforestillinger på Bellevueteatret i Klampenborg og skolen optrådte i juni måned med ”Tornerose” i Tivolis Koncertsal.

 

I sæsonen 2017-2018 optrådte vi på Det kgl. Teaters Gamle Scene med "Snedronningen", og i juni 2018 havde vi to store festforestillinger på Folketeatret for fulde huse.

 

Flere af skolens elever har danset sammen med Den kgl. Ballet i Balanchines udgave af ”Nøddeknækkeren” på Det kgl. Teaters Gamle Scene i 2011. I efteråret 2012 var flere af vore elever igen med, da teatret havde première på balletten ”Den gyldne Hane”. Senest har udvalgte elever i foråret 2013 medvirket i balletten ”Romeo og Julie”. Enkelte af vores elever optrådte i sæsonen 2014-2015 i musicalen "Billy Elliot" på Det Ny Teater.

 

Skolens repertoire har bla. omfattet ”Konservatoriet”, ”Snedronningen”, ”Snehvide”, ”Askepot”, ”Tornerose”, ”Graduation Ball”, ”Nøddeknækkeren”, ”Etudes”, ”Svanesøen” , ”Giselle”, ”Serenade”, ”Festpolonaise”, ”Elvira Madigan” m.fl. Opførelserne har fundet sted på bla. Kronborg Slot, i Stærekassen, Radiohusets Koncertsal, Cirkusbygningen, Tivolis Koncertsal, Folketeatret, Bellevueteatret, Falkonér Scenen, Slotsparken Sophienholm,  Ledreborg Slot, Bernstorff Slot, Sølyst, Roskilde Domkirke, Lyngby Kulturhus, Brandts Klædefabrik i Odense, på Plænen i Tivoli samt på TV.

 

Lærere:

 

Skolens førende lærere har alle en professionel karrière bag sig og dermed et indgående kendskab til stilarter og repertoire både nationalt og internationalt.

 

Kgl. balletdanserinde Ann Kolvig underviser vores talenthold om torsdagen. Ann er er ansat som lærer på Det kgl. Teaters Balletskole og er tillige instruktør og koreograf på Det kgl. Teater.

 

Skolen kan i år byde velkommen til Dennie Frank, som uddanner dansere ved Den kgl. Ballet. Dennie underviser vore dygtige elever om mandagen, og vi glæder os meget til samarbejdet.

 

Louise Midtgård har i den forgangne sæson fungeret som vikar på skolen. Louise underviser nu fast hver onsdag på Østerbro.

 

Vores meget dygtige, unge hjælpelærere og lærere Maiko Kjøller Andersen, Viktoria Egbak Winge, Josefine Edstrand, Julie Spang Frandsen, Maria Bache, Dicte Dyrbjerg og Jessica Helena Andersen er alle uddannet på vores balletskole gør en stor indsats på vore mange hold.

 

Der venter således mange nye og spændende opgaver og oplevelser i den forestående sæson.

 

Jeg håber at se mange nye, samt gense ”gamle” elever i den kommende sæson.

 

Med venlig hilsen,

Therese Bøving